Van de Velde Beton

Waarom kiezen voor waterdoorlatende bestrating voor oprit of tuin?

Bestrating en wegenbouw, Tuin en oprit
betonnen grasdallen - Waterdoorlatende bestrating

Waterdoorlatende bestrating is een uitstekende oplossing voor je oprit of tuin. Het wordt immers steeds moeilijker om regenwater in de grond te laten opnemen.

Door de grote toename van verharde oppervlakken zoals parkings en wegen dringt dat water niet in de bodem. Daardoor kan er bij zware regenval overlast ontstaan. Waterdoorlatende verhardingen bieden hiervoor een oplossing omdat die water wel toestaan om in de bodem te infiltreren.

Bestrating oprit

Om dagelijks je wagen zonder zorgen te kunnen parkeren, heb je een duurzame, functionele oplossing nodig. Veel mensen kiezen klinkers voor de bestrating van hun oprit. Maar zelfs daarin heb je talloze mogelijkheden qua formaten, patronen en kleurschakeringen.

En er zijn ook nog een heleboel alternatieven voor klinkers voor de bestrating van je oprit. Zolang je fundering goed zit, mag je best creatief denken! Met waterdoorlatende bestrating zijn er tal van unieke opties beschikbaar.

Bestrating tuin

Sierbestrating voor je tuin kan de ruimte echt doen opleven en praktisch indelen. Er zijn talloze onderhoudsvriendelijke en kleurechte oplossingen die je tuin laten stralen.

Wil je door je tuin wandelen van je terras naar je tuinhuis of van je zwembad naar je sauna? En wil je dat bij voorkeur doen zonder je schoenen vuil te maken? Dan zijn er diverse unieke bestratingsopties die je tuin niet ontsieren, wel integendeel! Bij voorkeur hou je bij je keuze rekening met de doorlaatbaarheid van je materiaal.

Waterdoorlatende bestrating: de verschillende opties

betonnen Grasdallen

Tegels

Grasbetontegels: Grasbetontegels bieden een unieke balans tussen groen en verharding. Je kunt ze combineren met grasperken of met volle tegels. Ze bieden een stevige ondergrond en tegelijk een waterdoorlatende structuur, die grasgroei toelaat.

Grasbetontegels kun je aanleggen in stroken of je kunt beslissen om er je volledige (voor)tuin of oprit mee te betegelen.

Waterpasserende-klinkers

Klinkers

Waterdoorlatende klinkers: Deze klinkers hebben een poreuze structuur. Hierdoor staan ze water toe om door kleine openingen in de steen weg te sijpelen in de grond.

Waterpasserende klinkers: Dit zijn betonstraatstenen die door hun vormgeving een bredere voeg toelaten. Hierdoor kan regenwater ter plaatse tussen de voegen in de ondergrond doordringen.

grind Ecomix 5/8

Grind

Siergrind: Granulaten passen bij elke bouwstijl en kunnen gebruikt worden voor tuinen, paden en opritten. (Belgisch) grind is prachtig combineerbaar met perken, groenstroken, struiken en bomen.

Qua kleur en afmetingen zijn er talloze mogelijkheden. Ook Grindstabilisatieplaten, zoals nodagravelplaten en geotextiel zijn een populaire keuze.

Eerste hulp bij keuzestress!

Ben jij gewonnen voor waterdoorlatende bestrating in de vorm van tegels, klinkers of grind? Dan dragen wij graag ons steentje bij om de finale knoop door te hakken. Op basis van onze expertise kunnen we je bij Van de Velde Beton wegwijs maken in ons grote aanbod kwaliteitsproducten. Zo kun je een doordachte keuze maken voor de bestrating van jouw tuin of oprit.

Ben je op zoek naar een duurzame en unieke oplossing? Neem dan snel contact op!

052 35 69 69