Van de Velde Beton

Welke tuinafsluiting kies je voor meer privacy

Afsluitingen, Tuin en oprit
Terras met natuursteen tegels

Bij het kiezen van je tuinafsluiting is privacy een belangrijke factor. Vooral in de achtertuin is het aangenaam om geen inkijk te hebben. Maar je wilt geen jaren wachten voor je haag of beplanting voldoende beschutting biedt.

Om je huis en tuin veilig af te sluiten is het niet meteen nodig om enorme, massieve constructies neer te poten die overweldigend overkomen. Integendeel, het is perfect mogelijk om een veilige omgeving te creëren die tegelijk privacy verschaft, terwijl je afsluiting heel discreet en elegant oogt. Het aanbod is erg groot en zeer gevarieerd. We sommen hieronder 5 opties voor je op.

Een natuurlijke tuinafscheiding met hagen

Ook een haag laat weinig inkijk toe, mits ze volgroeid is. Voor hagen kom je dan onder andere bij de haagbeuk terecht. Dat duurt uiteraard enkele jaren, tenzij je volgroeide planten koopt of kiest voor een kunsthaag. Voor een snel resultaat werk je met volwassen planten. Steeds meer gespecialiseerde bedrijven kunnen grotere plantenexemplaren en volgroeide hagen leveren.

Een robuuste afsluiting met gaaskorven of steenkorven

Gaaskorven of steenkorven zijn een andere oplossing voor instant privacy. Dat zijn gesloten metalen korven in de vorm van een wand die je kan opvullen met stenen, boomschors of een ander materiaal. Een groot voordeel van gaaskorven is dat ze, in tegenstelling tot een haag, geen onderhoud vergen.

Meer privacy met een schutting

Qua schuttingen zijn er teveel soorten en mogelijkheden om op te noemen. Maar het gaat bijna altijd om panelen van 180 cm hoog die je tussen palen bevestigd. Je hebt compleet gesloten panelen maar ook meer open varianten. Hout versmelt als natuurlijke materiaal uiteraard meteen met de groene ruimte. Hout  heeft enig onderhoud nodig, maar het geeft een natuurlijke uitstraling.

Je draadafsluiting blinderen

Er bestaan een hele reeks mogelijkheden om je draadafsluiting te blinderen. Zichtdoek is de goedkoopste manier om een afsluiting te blinderen. Wens je je afsluiting een natuurlijke touch te geven, dan kan je deze blinderen door middel van Erica-matten, ook heidematten genoemd. Deze heidematten zijn vervaardigd uit gevlochten takjes die toch strak en modern ogen.

Minder last van lawaai met betonnen panelen

Nog steeds niet dé oplossing voor jouw tuin gevonden? Misschien zijn afsluitingen in beton iets voor jou? Beton is geluidsisolerend. Met betonnen panelen ervaar je dus minder geluidsoverlast van buren en auto’s. Betonnen omheiningen zijn ook sterk en beschermd tegen alle weersomstandigheden. Dankzij verschillende motieven en kleuren betonvernis bekom je een moderne of een rustieke sfeer.

Een tuinafsluiting voor ieder budget bij Vande Velde beton

Je zou kunnen denken aan panelen uit beton wanneer je een beperkt budget hebt. Met een ruim budget zijn er uiteraard meer opties. Je zou kunnen denken aan steenkorven en houten schuttingen.

Vanzelfsprekend kan je ook combineren. Gebruik een gaaskorf-constructie als hoofdelement en voeg daaraan een paneelafsluiting toe met houten strips aan de andere kant van je tuin. Laat klimplanten groeien op je afsluiting en creëer zo een levend kleurscherm dat verandert met het seizoen. Je kunt er planten tegenaan laten groeien, zodat je een heel natuurlijke tuinafscheiding krijgt, wellicht vol met bloemen (denk aan clematis, vroeg- midden- en laatbloeiend).

Het ligt er echt aan wat je zelf mooi vindt en wat je wilt of kunt besteden aan een tuinafsluiting. Meer weten? Kom bij ons langs of bel ons voor meer informatie.

052 35 69 69