Van de Velde Beton

Welke soorten schutting betonpalen zijn er?

Afsluitingen, Tuin en oprit
Panelen Grenen planken

Het grote voordeel van een schutting met betonpalen is de stevigheid. Betonpalen zijn zeer sterk en robuust. Ze houden de schutting dus goed op zijn plaats. Bovendien is beton duurzaam, want het is niet gevoelig voor vocht en zal niet gaan rotten. Uit welke betonnen palen kan je kiezen?

Er zijn veel verschillende betonpalen voor schuttingen. Welke soort je nodig hebt, hangt af van de samenstelling van de schutting. Naast het uiterlijk dat kan verschillen, betonpalen zijn er bijvoorbeeld in verschillende hoogtes, is ook de functie van de betonpaal erg belangrijk om op te letten alvorens je overgaat tot het bestellen van betonpalen.

Op welke plek dient de betonpaal te komen in je toekomstige schutting en aan welke kanten dienen er betonplaten, profielplanken of tuinschermen te worden gemonteerd? Wij leggen het je uit.

Standaard schutting betonpalen

Er zijn standaard betonpalen voor 1 onderplaat en een houten scherm. Onze betonpalen voor houten tuinschermen zijn te herkennen aan hun afgeronde bovenkant en bredere gleuf.

Standaard betonpalen zijn zeer geschikt als je een schutting wilt bouwen van circa 2 meter hoog met 1 onderplaat van beton en daarboven een 180×180 cm groot scherm. Dit scherm blijft dan mooi vrij van de grond en gaat dus langer mee.

Je kan er ook voor kiezen om de rabat (gleuf) van de betonpaal op te vullen met houten tand & groef planken. De planken zijn beschikbaar in verschillende modellen en kwaliteiten.

Betonnen sleufpalen

Sleufpalen van beton zijn betonpalen met een sponning voor houten tuinschermen, houten tand & groef planken, gladde betonplaten of motiefplaten. Handig als je snel een hout en/of beton schutting wilt plaatsen, want bij deze betonpalen schuif je het tuinscherm, T&G planken of betonplaten eenvoudigweg in de sleuf. Er zijn daardoor geen bevestigingssteunen nodig.

Zo kan je sleufpalen vullen met 28 of 34 mm dikte stapelrabat planken, ook wel blokhutprofielen genoemd. Een andere optie is je sleufpalen te vullen met dichtschermen van 180×180 cm (dit zijn speciale tuinschermen voor betonnen sleufpalen zonder tussenlatten) en een betonnen plaat er onder.

Bovendien kan je deze betonnen sleufpalen ook vullen met alleen betonplaten, zodat er een volledige betonnen schutting ontstaat. Er is ook speciale betonverf beschikbaar om de betonnen schutting een gewenste kleur te geven.

Eerste hulp bij keuzestress!

Twijfel je over je keuze voor betonpalen of heb je een andere vraag? Dan kan je altijd gerust contact met ons opnemen, wij geven je graag meer informatie en professioneel advies. Op basis van onze expertise kunnen we je bij Van de Velde Beton wegwijs maken in ons grote aanbod kwaliteitsproducten.

Ben je op zoek naar een duurzame en unieke oplossing? Neem dan snel contact op!

052 35 69 69