Van de Velde Beton

Wat zijn de voordelen van keramische terrastegels?

Tuin en oprit
Terras met natuursteen tegels

Keramische terrastegels doen het de laatste jaren enorm goed. Dat is niet zo’n verrassing, aangezien Keramische tegels buiten een uiterst elegante uitstraling hebben. Ze zijn dan ook een prima oplossing om je tuin te verbinden aan je woning. Ze bewaren de gezelligheid maar ze zijn ook praktisch en stevig. Bovendien passen ze bij elke woning.

En dat is nog maar een greep uit de talloze voordelen, of je nu keramische tegels buiten of binnen plaatst. Zijn je terrastegels keramisch of van beton? Dan vragen de eerste een pak minder onderhoud. Dat is nog het grootste voordeel!

Keramische terrastegels: voordelen

Tegenwoordig valt de keuze regelmatig op keramische tegels omdat ze erg onderhoudsvriendelijk zijn, hygiënisch en sterk. Dat maakt ook dat men ze zowel binnen als buiten verkiest. Door voor een afwerkingslaag met structuur te kiezen, maak je de tegels antislip en dus geschikt en veilig voor buitengebruik.

Gezinnen met kinderen hoeven zich met keramische tegels geen zorgen te maken over vlekken. Morsen op deze tegels is geheel zonder gevolgen. Dat maakt ze geliefd voor bv. de aanleg van een terras, een poolhouse of buitenkeuken. Bovendien is er heel wat variatie mogelijk.

Keramische tegels buiten

Keramische tegels buiten plaatsen is een goed idee. Ze zijn sterk en kleurvast. Dat maakt ze uitermate bestand tegen allerhande weersomstandigheden.

Zeker voor een terras zijn ze de perfecte keuze. Een keramische tegel is namelijk goed beschermd tegen vetten en zuren. Dat maakt dat gevallen etensresten en drankvlekken gemakkelijk op te ruimen zijn zonder vlekken achter te laten.

Tegels zijn buiten ook gemakkelijk te plaatsen. We beschikken over diverse regelbare tegeldragers om de installatie van je tegels op balkons en dakterrassen nog te vergemakkelijken.

Een alternatieve look?

Zijn je terrastegels keramisch? Dat wil niet zeggen dat ze een doorsnee saaie, grijze look moeten hebben. Met keramiek kan je visueel nog alle kanten uit. Zo kan je je terras bijvoorbeeld zowel een modern als een retro uitzicht geven.

Je kunt gebruik maken van verschillende patronen om je terras in het oog te doen springen of andere materialen nabootsen. Keramische terrastegels met de look van hout, beton, marmer, natuursteen of metaal? Dit kan allemaal!

Passende terrastegels kiezen

Passende terrastegels kiezen kan een uitdaging zijn. Ook als je al hebt beslist dat je keramische tegels wilt aanschaffen, wens je misschien wat ondersteuning. In dat geval zit je helemaal goed bij Van de Velde Beton. Wij dragen niet alleen graag letterlijk ons steentje bij aan jouw droomterras. We geven ook met plezier advies.

Droom jij al van een nieuw keramisch terras? Neem dan gerust vrijblijvend contact op.

052 35 69 69