Van de Velde Beton

Wat is het verschil tussen getrommelde klinkers en ongetrommelde?

Bestrating en wegenbouw

Kies je voor klinkers op je oprit of terras, dan heb je getrommelde klinkers en ongetrommelde klinkers. Niet iedereen weet wat het verschil is tussen deze twee soorten. We krijgen er dan ook regelmatig vragen over.

We maken graag voor jou het verschil duidelijk. Dit zal je helpen om zelf een doordachte keuze te maken tussen getrommelde betonklinkers en ongetrommelde. En misschien kan je zelfs meer klaarheid geven aan een kennis die worstelt met hetzelfde dilemma.

Wat zijn getrommelde klinkers?

Wanneer klinkers een proces ondergaan waarbij ze met opzet in bepaalde mate worden beschadigd, spreekt men van getrommelde klinkers. De uitkomst van het proces werkt vooral op ons nostalgisch gevoel. Op die manier krijgen de stenen namelijk een verouderde en gebruikte look. Dit geeft een prachtig effect bij meer rustieke of klassieke woningen.

Door klinkers rond te draaien in een trommel en te laten botsen, breken er kleine stukjes af. Dit geeft de stenen weer dat unieke uitzicht van oorspronkelijke, oud gebakken klinkers. Zo kan je je terras of oprit opbouwen uit die typische klinkers die je nog in oude straten terugvindt.

Getrommelde betonklinkers vs. ongetrommelde klinkers

Het verschil tussen getrommelde en ongetrommelde klinkers is visueel meteen duidelijk. Getrommelde betonklinkers zien er natuurlijk en stijlvol verweerd uit. Ongetrommelde klinkers daarentegen hebben een meer moderne en strakke uitstraling. Ze passen dan ook beter in een hedendaagse bouwstijl.

Getrommelde klinkers met verschillende opties

Voordelen van getrommelde klinkers

Het voordeel van getrommelde klinkers is louter esthetisch. Getrommelde klinkers geven een rustieke indruk. Niet getrommelde klinkers zijn daarentegen modern en strak. Het is dus gewoon een kwestie van persoonlijke voorkeur en de keuze hangt ook wel van het project zelf af. Er is veder geen enkel verschil wat onderhoud of levensduur betreft.

Varianten

Getrommelde terrasklinkers zijn er in allerlei varianten. Er zijn verschillende kleurschakeringen verkrijgbaar maar ook diverse formaten. Vierkante klinkers zijn erg populair voor opritten, maar ook de rechthoekige zijn veel bevraagd. Bovendien kan je ervoor kiezen om een mix van verschillende afmetingen in wildverband te plaatsen. Een meer traditionele look krijg je door een waalformaat in bijvoorbeeld visgraat- of keperverband aan te leggen.

Getrommeld of ongetrommeld?

Ben je er al uit of je voor getrommelde of ongetrommelde stenen zou gaan? Of heb je nog twijfels? Neem in dat geval zeker even contact op. Wij zetten voor jou graag nog eens alles op een rijtje en geven advies op maat.

052 35 69 69