Van de Velde Beton

Waarom siergrind kiezen voor je oprit of parking?

Bestrating en wegenbouw, Tuin en oprit
siergrind

Naast tegels en klinkers maakt ook het siergrind al een tijd flink zijn intrede op parkings en opritten. Vooral de natuurlijke en stijlvolle look van siergrind maakt dit materiaal zo populair. Bovendien is het een haalbare optie voor elk budget.

Sommige streken in België zijn een aaneenschakeling van stenen, klinkers, tegels en beton. Een siergrind oprit of siergrind parking is dan een aangename afwisseling. Wie houdt van een wat meer natuurlijke look, zal zeker fan zijn van dit product. Bovendien zijn er ook wel wat praktische voordelen verbonden aan het gebruik van siergrind voor je opritten en parkings.

De voordelen van siergrind

Granulaten vinden steeds vaker hun plaats in de aanleg van paden, tuinen, opritten en parkings. Esthetisch zijn ze een enorme meerwaarde. Zo kan je ze prachtig combineren met perken, groenstroken, struiken en bomen. Siergrind past ook bij alle soorten gebouwen, modern of klassiek. Dat komt omdat er een ruim aanbod beschikbaar is aan kleuren en afmetingen.

Soms passen mensen voor granulaten vanuit de misvatting dat ze minder stabiliteit zouden geven dan tegels of klinkers. Dit is nochtans gemakkelijk op te lossen door het gebruik van grindstabilisatieplaten. Hierdoor zal het er niet wanordelijk gaan uitzien na verloop van tijd doordat het zich gaat verspreiden. Eventuele angst voor bandensporen, kuilen en plassen is dus geheel onterecht.

Bestrating tuin

Sierbestrating voor je tuin kan de ruimte echt doen opleven en praktisch indelen. Er zijn talloze onderhoudsvriendelijke en kleurechte oplossingen die je tuin laten stralen.

Wil je door je tuin wandelen van je terras naar je tuinhuis of van je zwembad naar je sauna? En wil je dat bij voorkeur doen zonder je schoenen vuil te maken? Dan zijn er diverse unieke bestratingsopties die je tuin niet ontsieren, wel integendeel! Bij voorkeur hou je bij je keuze rekening met de doorlaatbaarheid van je materiaal.

Siergrind oprit

De naam zegt het zelf. Om zijn reputatie eer aan te doen decoreert siergrind opritten op een natuurlijke manier. Door de talloze mogelijkheden qua kleuren en afmetingen, past dit bij elke bouwstijl.

Een roodbruine variant kan bijvoorbeeld het sfeervolle uitzicht van houtschilfers benaderen zonder de nadelen. Houtsnippers verteren immers na een tijd en zijn ook niet geschikt voor het dragen van het gewicht van een of meerdere wagens. Bij grind is dit geen enkel probleem.  

Siergrind parking

Met behulp van siergrind parkings in het oog doen springen, vergt geen enkele moeite. De meeste parkings bestaan immers uit klinkers of asfalt. Grind is een aangename afwisseling die mensen vaak blij verrast, zeker in combinatie met wat groene accenten.  

Soorten grind en opties

Er bestaan verschillende soorten grind, zodat er voor ieders smaak wel een beschikbare oplossing is. Dat maakt grind ook haalbaar voor elk budget. Porfier is erg bekend. Dit wordt vaak gebruikt om parkings en opritten egaal en volledig te bekleden. In combinatie met grindstabilisatieplaten is dat een fluitje van een cent. En met een antiworteldoek of geotextiel zorg je ervoor dat je achteraf gemakkelijk het onkruid kan verwijderen.

Creatieve geesten zullen siergrind op een originele manier inzetten. Zo kan je stroken grind afwisselen met stroken gras en op die manier zelfs een afbeelding creëren op de grond. Is je fantasie geprikkeld en wil je met ons de mogelijkheden bespreken voor jouw oprit of parking uit siergrind? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

052 35 69 69