Van de Velde Beton

Waarom betonnen panelen kiezen als afsluiting?

Afsluitingen, Tuin en oprit
betonnen panelen

Er zijn diverse manieren om je tuin af te sluiten voor nieuwsgierige blikken. Allemaal hebben ze dezelfde functie: je privacy garanderen. Maar je wil dit natuurlijk ook op een elegante manier doen die bij je woonst past. Betonnen panelen krijgen vaak veel vooroordelen. Men vindt ze industrieel en sfeerloos of saai.

Toch zijn er eindeloos veel mogelijkheden om met betonpanelen een prachtige afsluiting te creëren. Betonnen afsluitingen kunnen immers verschillende structuren nabootsen. Ben je nieuwsgierig naar de voordelen van een betonpaneel als afsluiting voor je tuin? Dan zetten we die graag even op een rij.

Betonnen panelen: de voordelen

Betonnen panelen vragen erg weinig onderhoud. Dat maakt ze de dag van vandaag nog steeds zo populair. Eén keer per jaar afspuiten met de hogedrukreiniger volstaat. Bovendien hebben ze een enorm lange levensduur. Een betonnen afsluiting is ook ondoorzichtig, waardoor je privacy maximaal beschermd wordt. Dit biedt natuurlijk ook extra veiligheid met het oog op huisdieren en kleine kindjes.

Beton is geluidsisolerend. Het zorgt er dus voor dat bijvoorbeeld het geluid van de straat terugkaatst. Met betonnen panelen ervaar je dus minder geluidsoverlast van buren en auto’s. Betonnen omheiningen zijn ook sterk en beschermd tegen alle weersomstandigheden. Qua uiterlijk hoeven betonpanelen trouwens echt niet onder te doen voor andere afsluitingen. Er zijn veel meer mogelijkheden dan de meeste mensen denken.

Betonnen afsluitingen mooi?

Hoewel het stoffige, grijze en monotone karakter van traditionele betonplaten veel mensen afschrikt, is dit geheel onterecht. Tegenwoordig kan je ze ook verkrijgen in diverse designs en structuren.

Beton kan namelijk heel veel materialen succesvol imiteren met behulp van verschillende motieven en kleuren betonvernis. Op die manier kan je bv. de robuustheid van een betonpaneel combineren met het warme karakter van hout of baksteen. En toch geniet je nog steeds van het onderhoudsgemak van beton. Ideaal dus!

Tijdloos beton

Gladbeton is dus een klassieker die zijn rol nog lang niet is uitgespeeld in de bouw. Een betonnen afsluiting komt dan ook zeer vaak terug in hedendaagse tuinen, in verschillende vormgevingen.

Voel jij ook wel iets voor een stijlvolle afsluiting in beton, met alle daarbij horende voordelen? Neem dan snel contact op met ons. Wij geven indien gewenst graag wat persoonlijk advies en informeren je met plezier over de talloze mogelijkheden. Dan kan ook jij spoedig genieten van een bestseller in de intieme privacy van je gezellige, hedendaagse tuin.

052 35 69 69