Van de Velde Beton

Terras aanleggen? Welke ondergrond kies je?

Bestrating en wegenbouw, Tuin en oprit

Je terras is de vloeiende verbinding tussen je woning en je tuin. Visueel geeft een terras je dus de kans om beide zones op een elegante manier te connecteren. Je terras aanleggen vraagt daardoor wel om enkele doordachte beslissingen.

Wil je een terras leggen met klinkers of kies je voor een terras met tegels? Beide zijn uitstekende en duurzame keuzes voor terrassen. We hebben ook unieke oplossingen in ons gamma die je terras een bijzondere uitstraling kunnen geven. Zo springt het meteen in het oog bij je buren of bezoekers.

Welke ondergrond bij terras aanleggen?

Je terras aanleggen doe je niet elke dag. Daarom doen de meeste mensen wel wat research naar welke ondergrond het meest geschikt is. Het is een vraag die ons dan ook vaak wordt gesteld.

Zoals meestal is het antwoord complexer dan gedacht. Veel hangt af van je persoonlijke smaak, de stijl van je woning, hoeveel wagens je oprit moet dragen, enzovoort. En natuurlijk speelt je budget ook mee.

Mongolian Black zwembadboorden

Terras met tegels

Een terras met tegels is een populaire keuze. Tegels zijn doorgaans groter dan klinkers en geven je terras een elegante uitstraling. Ze zijn wel ietsje gevoeliger voor algengroei en vuil, maar een jaarlijkse behandeling met Grovert lost dat probleem direct op. Bij tegels raden we aan om steeds verticaal te werken met een mix van tegels uit minstens 3 pakken. Zo krijg je een mooie nuancering. Zorg er ook voor dat je beschikt over alle tegels voor je totale oppervlakte vooraleer je de werken aanvangt.

Vaak kiezen mensen ofwel voor keramische tegels of betontegels. Voor afwatering zijn er ook greppeltegels beschikbaar. Keramische tegels worden tegenwoordig erg vaak gekozen omdat ze zo onderhoudsvriendelijk en sterk zijn. Door hun gestructureerde, ruwere afwerking kunnen ze gemakkelijk antislip worden gemaakt met de juiste afwerkingslaag. Ook binnen deze subcategorie bestaat er een bijzonder ruim assortiment.

terras met klinkers

Terras met klinkers

Ook met klinkers kan je nog alle kanten uit. De kasseiklinker van Van de Velde Beton is beschikbaar in diverse kleuren en formaten. Deze rollinstones passen vooral goed bij een rustieke of landelijke stijl. Maar in een ander patroon komen ze dan ook weer goed tot hun recht bij een moderne woonst.

Ook onze kleiklinkers van Clayville worden vaak gekozen. Dit is namelijk een uiterst slijtvaste steen die alleen nog mooier wordt met de jaren. We hebben ook waterdoorlatende en waterpasserende klinkers in de aanbieding, zoals grasbetontegels.

Zowel tegels als klinkers zijn beschikbaar in diverse soorten natuursteen, elk met hun eigen karakter en kleur. Zo hebben we in ons gamma o.a. blauwe hardsteen, basalt, graniet en zandsteen.  

Alternatieven en extra’s

Misschien hou je toch niet zo van de look van tegels of klinkers en heb je een voorkeur voor siergrind. Dan kun je ook kiezen voor grindstabilisatieplaten in combinatie met grind en geotextiel. Heb je nog specifieke vereisten of zijn er obstakels verbonden aan je woonst? Dan zoeken we graag mee naar een passende oplossing.

Eerste hulp bij keuzestress!

Ons ruime aanbod geeft je veel keuzevrijheid maar kan ook best overweldigend zijn. En aangezien het gaat om een oplossing die liefst jarenlang meegaat, kan kiezen extra moeilijk zijn. Daarom geven we graag persoonlijk advies op basis van onze expertise.

Jij kent het best je voorkeuren, de stijl van je huis en je budget en wij kennen onze producten als geen ander. Neem dus snel contact op en laat ons in gesprek gaan.

052 35 69 69