Van de Velde Beton

Natuursteen voor je terras of oprit: de voor- en nadelen

Bestrating en wegenbouw, Tuin en oprit
terras met tegels

Natuursteen is gesteente dat gevormd is uit ofwel gestold magma (stollingsgesteente) of uit aardlagen die in de loop der eeuwen onder hoge druk zijn versteend (kalkgesteente). Omdat de aardkorst overal ter wereld constant in beweging is ontstaan er prachtige gesteenten. Wil je graag je terras of oprit aanleggen met natuursteen? Hier volgen enkele tips.

Welke soort natuursteen kiezen?

Welke soort natuursteen voor jou het best is, is vooral afhankelijk van de gewenste look en jouw beschikbare budget. Een milieuvriendelijke keuze zou natuursteen uit Nederland en de buurlanden zijn, omdat hier de energie voor het transport minimaal is.

Verder heb je voor je oprit ook meer opties als het op aanbod aankomt. Zo zijn ook natuurstenen kasseien, klinkers, ecologische bestratingen en grind en split erg in trek.

Al deze alternatieven zijn ook even kwaliteitsvol en duurzaam als tegels, dus ook hier hangt de keuze eigenlijk volledig af van je eigen voorkeur en smaak. Van De Velde Beton kan je uitgebreid informeren over de mogelijkheden en helpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw situatie.

Voordelen van natuursteen

Er zijn diverse voordelen verbonden aan het gebruik van natuursteen:

Weerbestendig: bijna alle soorten natuursteen zijn geschikt voor gebruik buitenshuis. Ze zijn vorstbestendig en hebben een goede warmtegeleiding, waardoor ze niet barsten tijdens strenge winters en warmte vasthouden op koele zomeravonden.

Duurzaam: natuursteen is van nature duurzaam en stevig. Beschadigingen zijn vaak minder zichtbaar omdat de kleur van de steen door en door hetzelfde is. Bij een goede installatie gaat natuursteen generaties mee.

Stijlvol en veelzijdig: natuursteen heeft dankzij de natuurlijke kleurschakeringen, samenstelling en behandeling altijd een luxe en mooie uitstraling. Er zijn meerdere opties beschikbaar voor zowel terrassen als opritten, zoals verschillende gesteentes, kleuren, vormen en behandelingen.

Weinig onderhoud: natuursteen heeft weinig onderhoud nodig. Het oppervlak hoeft slechts een paar keer per jaar gereinigd te worden om mosvorming te voorkomen.

Kan op mortel worden geplaatst: natuursteen kan op mortel worden geplaatst omdat het sterk aanzuigt.

Nadelen van natuursteen

Imperfecties: Omdat natuursteen echt uit de natuur komt, zitten er soms onregelmatigheden en kleine imperfecties in.

Duurder in aanschaf: voor kwaliteit betaal altijd een hogere prijs en moet ook gezegd worden dat de prijzen sterk kunnen variëren per type natuursteen.

Vlekgevoelig: bij natuursteen dien je op te passen met vlekken (zoals vet en zuren) of vuiligheid. Na een tijdje zal dit wel verweren.

Gladder bij vochtig weer: de meeste natuurstenen zijn iets gladder wanneer ze vochtig worden.

Van De Velde beton is jouw specialist in natuursteen voor je terras of oprit

Natuursteen geeft een stijlvolle afwerking aan je tuin. Er zijn veel verschillende soorten natuursteen tegels. Met name tegels uit kalksteen, graniet, leisteen en basalt zijn populair.

Wil je graag je terras of oprit aanleggen met natuursteen? Ontdek dan ons ruime aanbod terrastegels, klinkers, kasseien en grind en split of maak een afspraak voor een adviesgesprek.

052 35 69 69