Van de Velde Beton

Kies voor een prachtig en functioneel zwembadterras

Tuin en oprit
Mongolian Black zwembadboorden

Het zwembadterras is niet alleen een comfortabele en functionele plek om te ontspannen en van de zon te genieten, het heeft ook invloed op de algehele uitstraling en esthetiek van je woning. Met een mooi terras rondom je zwembad creëer je een echte leefruimte.

Wil je een rustieke of moderne uitstraling met je zwembadtegels? De vorm van je zwembadterras kan ook een belangrijke factor zijn bij je keuze. Je kunt kiezen voor een rechthoekige of vierkante vorm, of een organische of afgeronde vorm die beter past bij de natuurlijke omgeving van je buitenruimte.

Welke materialen moet je kiezen voor het terras rondom je zwembad?

Er zijn verschillende materialen waaruit je kunt kiezen bij het bouwen van een zwembadterras, zoals betontegels, natuursteen, keramische tegels en composietmateriaal. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Natuursteen bijvoorbeeld, heeft een warme uitstraling en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en structuren. Beton is duurzaam, betaalbaar en verkrijgbaar in verschillende afwerkingen. Keramiek is krasbestendig en kleurvast, waardoor het zeer onderhoudsvriendelijk is.

Zwembad terrassen: de verschillende opties

Een uniek zwembadterras van natuursteen

Natuursteen is ideaal voor een zwembadterras. Het heeft een unieke uitstraling en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen, waardoor de zwembadtegel gemakkelijk kan worden geïntegreerd in verschillende tuinstijlen. Natuurstenen zwembadtegels hebben hun eigen unieke kenmerken, waardoor geen enkel zwembadterras hetzelfde is.

Het materiaal is bestand tegen corrosie en verkleuring, waardoor het jarenlang meegaat zonder te vervagen of beschadigd te raken. Dankzij de natuurlijke textuur van het materiaal biedt het voldoende grip voor zwembadgebruikers om veilig te lopen, zonder het risico uit te glijden of te vallen.

Praktische en mooie keramische zwembadtegels

Keramische zwembadtegels zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Met wat water en een schrobborstel verdwijnt het vuil als sneeuw voor de zon. Bovendien maakt de niet-poreuze eigenschap van keramiek het onmogelijk voor zonnebrandcrème om vlekken achter te laten.

Maak je je zorgen over de kinderen die uitglijden? De antislip oppervlakteafwerking beschermt hen tegen valpartijen. Onze zwembadtegels zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, die ook modulair kunnen worden gelegd.

Welke boorstenen moet je kiezen voor je zwembad?

Boordstenen dienen niet alleen als afwerking van de randen van het zwembad, maar spelen ook een belangrijke rol in de veiligheid en het comfort van de zwembadgebruikers. Kies voor boordstenen met een stroeve structuur, zoals een ruwe afwerking, reliëf of antislip profiel.

Boordstenen die te ruw zijn kunnen irritatie veroorzaken wanneer je op de rand van het zwembad zit. Kies daarom voor boordstenen met een aangename structuur die prettig aanvoelen wanneer ze in contact komen met de huid.

Jouw specialist voor een prachtig zwembadterras

Er zijn tal van zwembadafwerkingen die passen binnen je budget en persoonlijke voorkeuren. Is gebruiksgemak voor jou het belangrijkst, of hecht je vooral waarde aan de esthetische meerwaarde van je zwembad? Bij Van De Velde Beton ben je aan het juiste adres. Wij denken graag met je mee om het terras van je dromen samen te stellen.

Ben je op zoek naar een duurzame en unieke oplossing? Neem dan snel contact op!

052 35 69 69