Van de Velde Beton

Kies het juiste terras voor rond je zwembad

Tuin en oprit, Zwembad
Mongolian Black zwembadboorden

Wist je dat de meeste zwembadeigenaren gemiddeld slechts 10% van hun tijd daadwerkelijk in het zwembad doorbrengen? In plaats daarvan brengen ze ongeveer 90% van hun tijd door op het zwembadterras. Daarom is het terras een cruciaal onderdeel van de totale zwembad ervaring.

Belangrijk dus om voldoende terras rondom het zwembad te voorzien. Bij veel klanten die voor een ingegraven zwembad hebben gekozen, is hun grootste spijt dat ze het belang van hun zwembad terras hebben onderschat en in eerste instantie een onvoldoende groot zwembadterras hebben gerealiseerd.

Hoeveel oppervlakte voor je zwembadterras?

Wat zijn de aanbevolen afmetingen voor een terras rondom het zwembad? Over het algemeen wordt geadviseerd om minimaal 1 vierkante meter per persoon te rekenen. Dit lijkt misschien veel, maar als je wat bewegingsruimte wilt hebben, is dit geen overbodige luxe. Als de ruimte het toelaat, is het zelfs beter om te kiezen voor ongeveer 2 vierkante meter per persoon.

De ideale afstand tussen de zwembadrand en het meubilair is ongeveer 2 meter. Op deze manier houd je nog steeds een looppad vrij naast het zwembad en voorkom je ongewenste plonsen in het water wanneer mensen opstaan.

Als je beperkte ruimte hebt maar wel graag met meerdere mensen wilt dineren of borrelen, is het een goed idee om een bank te plaatsen. Hiermee minimaliseer je het verlies van zitoppervlakte en kun je vaak zelfs 8 mensen een zitplaats bieden in plaats van 6.

Een zwembadterras kun je later altijd uitbreiden

Heb je een plan gemaakt voor wat je allemaal op het terras wilt plaatsen en hoeveel oppervlakte je daarvoor nodig hebt? Als het budget hoger uitvalt dan verwacht, kun je er altijd voor kiezen om het zwembadterras later uit te breiden.

Let wel op bij het kiezen van het type zwembadterras. Als je bijvoorbeeld grote terrastegels gebruikt, houd dan rekening met de snijstukken en zichtlijnen. Het is namelijk niet mooi als de zaagstukken in het zicht liggen of als je een klein strookje als zaagstuk hebt.

Als je kiest voor een natuurstenen variant of een betonnen bestrating, moet je rekening houden met verkleuring van de bestrating. Als je dus op een later tijdstip het terras wilt uitbreiden, kan er kleurverschil zichtbaar zijn. Gelukkig zijn er wel sealers of coatings die de kleur kunnen herstellen.

Uw hulp bij het aanleggen van een zwembad terras.

Er zijn tal van zwembadafwerkingen die passen binnen je budget en persoonlijke voorkeuren. Is gebruiksgemak voor jou het belangrijkst, of hecht je vooral waarde aan de esthetische meerwaarde van je zwembad? Bij Van De Velde Beton ben je aan het juiste adres. Wij denken graag met je mee om het terras van je dromen samen te stellen.

052 35 69 69