Van de Velde Beton

Hoe klinkers leggen voor je oprit?

Bestrating en wegenbouw, Tuin en oprit

De mensen die voor de aanleg van hun oprit klinkers kiezen, zijn anno 2022 nog steeds in de meerderheid. Dat komt wellicht omdat je met klinkers op je oprit nog alle kanten uit kan.

Zeker vandaag de dag vind je veel meer variatie in opritten. Vroeger keken mensen vaak naar de oprit van hun buurman om hun keuze te maken. Nu bekijkt men een oprit terecht eerder als een verlengstuk van de woning zelf: de kers op de taart. Zonder een oprit lijkt je woonst immers niet af.

Eens te meer moet een oprit dus je smaak en persoonlijkheid reflecteren en bij je woonst passen. Wil je klinkers leggen voor je oprit, dan hou je daar dus best in de eerste plaats rekening mee.

Voor je oprit klinkers leggen

Wil je voor je oprit klinkers leggen? Dat is een prima idee! Klinkers hebben als materiaal immers veel voordelen. Ze zijn sterk met een lange levensduur en prijsvriendelijk. Bovendien kan je er als handige doe-het-zelver gemakkelijk zelf mee aan de slag. Klinkers vragen minder onderhoud dan bijvoorbeeld grind of dolomiet. Af en toe borstelen en sporadisch afspuiten met een hogedrukreiniger volstaat. De voegen hou je proper door ze enkele keren per jaar in te borstelen met wit zand.

Bij beschadiging zijn individuele klinkers erg gemakkelijk te verwijderen en vervangen, zodat niemand struikelt. Je kunt dit zelfs probleemloos zelf doen. Ook zijn klinkers van nature antislip. Meerdere wagens parkeren op je klinkeroprit is geen enkel probleem. Klinkers zijn immers bestand tegen zware belasting. Er zijn ook heel wat mogelijkheden. Denk dan bijvoorbeeld aan de verschillende legpatronen, kleuren, vormen, formaten, materialen, … Klinkers leggen impliceert dus natuurlijk wel dat je eerst enkele beslissingen moet nemen.

Klinkers leggen = keuzes maken

Je kan met klinkers oprit na oprit perfect afwerken. Toch zal je zelden twee dezelfde opritten naast elkaar zien. Dat komt door de talloze mogelijkheden die je hebt met klinkers.

Je kan immers het legpatroon zelf bepalen. Geef je de voorkeur aan wildverband, blok-, keper- of elleboogverband? Het kan allemaal! Ook het materiaal kies je zelf! Wil je klei- of betonklinkers, gebakken klinkers of klinkers van basalt?

Ons gamma is enorm uitgebreid. En geraak je er niet uit welk materiaal of formaat je moet kiezen? Of twijfel je over de kleur of vorm van je tegels? Dan staan we je graag bij met persoonlijk advies.  

De perfecte klinkers kiezen

Kiezen is dus blijkbaar het moeilijkste aspect van klinkers leggen. Maar zoals vaak is dit ook wel een van de leukste dingen. Blijft het toch moeilijk om een knoop door te hakken? Kom dan zeker eens aankloppen bij Van de Velde Beton.

Wij beschikken over een ruim aanbod kwaliteitsproducten. Bovendien kennen wij onze producten in al hun dimensies. Dat maakt ons een uitstekende partij om advies bij in te winnen om je keuze iets gemakkelijker te maken. Als familiebedrijf geven we ook met de glimlach een persoonlijke toets aan onze service.

Wil je gebruik maken van onze producten en diensten of wens je meer info? Neem dan gerust contact op! 

052 35 69 69