Van de Velde Beton

Hoe betonklinkers reinigen?

Bestrating en wegenbouw, Tuin en oprit
betonklinkers 20x4x6 Carbon

Betonklinkers worden nog steeds vaak gekozen voor de aanleg van terrassen, opritten en parkings. Ze zijn sterk, tijdloos en onderhoudsvriendelijk. Bovendien kunnen ze goed het gewicht dragen van een wagen, een zwaar tuinstel of een barbecue. Veel mensen houden vast aan het saaie imago van dergelijke klinkers. Nochtans zijn er veel meer opties met beton dan men denkt.

Je kunt met betonklinkers je oprit of terras zelfs verfraaien. Er zijn verschillende kleurschakeringen en formaten beschikbaar. Natuurlijk kan je die mengen en er bepaalde structuren en patronen mee leggen. Je kunt er dus behoorlijk creatief mee omspringen.

Betonklinkers zijn ideale bestrating

Ondanks alle alternatieven is er nog steeds veel vraag naar betonklinkers. Ze zijn sterk en degelijk en kunnen met gemak enkele voertuigen dragen. Ook is het gemakkelijk om een of meerdere beschadigde klinkers te verwijderen en vervangen. Zo verminder je het risico dat iemand ten val komt op je terras of oprit. Je kan dit zelfs eenvoudig zelf doen. In vergelijking met bijvoorbeeld keramische tegels, zal je wel gemakkelijker vlekken zien op beton. Betonklinkers reinigen is gelukkig vrij eenvoudig.

Hoe kan je betonklinkers reinigen?

Betonklinkers reinigen vraagt niet zo veel moeite. Het volstaat om de stenen regelmatig af te borstelen en heel af en toe af te spuiten met een tuinslang. Doorgaans raadt men het gebruik van een hogedrukreiniger af bij betonnen klinkers omdat dit het oppervlak poreuzer kan maken. Hierdoor kunnen vuil, algen en mossen zich sneller gaan hechten. Wel is het mogelijk om het oppervlak van je betonklinkers op te frissen door ze jaarlijks te behandelen met Grovert.

Waterdoorlatende bestrating: de verschillende opties

betonnen Grasdallen

Tegels

Grasbetontegels: Grasbetontegels bieden een unieke balans tussen groen en verharding. Je kunt ze combineren met grasperken of met volle tegels. Ze bieden een stevige ondergrond en tegelijk een waterdoorlatende structuur, die grasgroei toelaat.

Grasbetontegels kun je aanleggen in stroken of je kunt beslissen om er je volledige (voor)tuin of oprit mee te betegelen.

Waterpasserende-klinkers

Klinkers

Waterdoorlatende klinkers: Deze klinkers hebben een poreuze structuur. Hierdoor staan ze water toe om door kleine openingen in de steen weg te sijpelen in de grond.

Waterpasserende klinkers: Dit zijn betonstraatstenen die door hun vormgeving een bredere voeg toelaten. Hierdoor kan regenwater ter plaatse tussen de voegen in de ondergrond doordringen.

grind Ecomix 5/8

Grind

Siergrind: Granulaten passen bij elke bouwstijl en kunnen gebruikt worden voor tuinen, paden en opritten. (Belgisch) grind is prachtig combineerbaar met perken, groenstroken, struiken en bomen.

Qua kleur en afmetingen zijn er talloze mogelijkheden. Ook Grindstabilisatieplaten, zoals nodagravelplaten en geotextiel zijn een populaire keuze.

Kies betonklinkers voor je oprit

Betonklinkers voor je oprit zijn een goede keuze. Er zijn ook best wat esthetische mogelijkheden. Zo kan je gebruik maken van diverse legpatronen en zijn de materialen beschikbaar in verschillende tinten, vormen en formaten. Je kunt ook kiezen voor getrommelde of niet getrommelde klinkers. Het zijn deze visuele keuzes waar klanten het vaakst mee worstelen. Daarom bieden we bij Van de Velde Beton graag onze ervaring en expertise aan om hen te ondersteunen.

Zo adviseren we bijvoorbeeld om altijd een donkere kleur te gebruiken waar een wagen kan komen te staan. Hetzelfde raden we aan voor betonklinkers onder vruchtenbomen. Sporen van olie, banden of sap vallen zo veel minder op. Heb jij betonklinkers nodig voor je terras of oprit en heb je graag wat persoonlijk advies? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

052 35 69 69