Van de Velde Beton

De voordelen van een oprit in betonklinkers

Bestrating en wegenbouw, Tuin en oprit
Klinkers 21x6,8x8 Grijs

Als je oprit niet piekfijn in orde is, lijkt je huis niet helemaal af. Twijfel je nog over de soort bestrating? Voor je oprit zijn er heel wat verschillende mogelijkheden: beton, kiezelsteentjes, dolomiet, …

Eén van de meest gebruikte materialen voor het aanleggen van een oprit is betonklinkers. Logisch, de prijs valt mee en er zijn ontzettend veel verschillende kleuren, vormen, materialen en legpatronen. De keuze voor een bepaald type klinker hangt voornamelijk af van het budget en je persoonlijke voorkeur.

Wat zijn de voordelen van betonklinkers voor je oprit?

Betonklinkers zijn relatief goedkoop (in vergelijk met natuursteen of kleiklinkers). Betonklinkers zijn goedkoper dan kleiklinkers omdat de grondstoffen minder kostbaar zijn en de productiekosten vrij laag kunnen blijven.

Een oprit in beton gaat een leven lang mee. Zeker wanneer de klinkers op professionele wijze zijn gelegd. En dat heb je nodig op een oprit. Je rijdt er immers bijna elke dag met de wagen op en af. Betonklinkers zijn bestand tegen zware belasting en dus perfect om met meerdere auto’s over te rijden.

Grote verscheidenheid. Betonklinkers bestaan in allerlei kleuren en formaten. Niet enkel de vorm, maar ook de kleur van je oprit kies je helemaal zelf. Door moderne productietechnieken zijn steeds meer variaties verkrijgbaar waardoor allerlei spannende combinaties tussen verschillende stenen mogelijk zijn. Geschikt voor een pastorijhuis of gerestaureerde boerderij tot een erg strakke woning.

Betonklinkers zijn maatvast. Daarnaast zijn ze mooi vlak en kunnen ze in verschillende patronen gelegd worden. Van wild- en blokverband tot keper- en elleboogverband. De verschillende patronen zorgen voor allerlei attractieve combinaties.

Eenvoudig te herstellen. Een beschadigde oprit? Het klinkerwerk is heel eenvoudig te herstellen en te verwijderen. Hou er in dit geval wel rekening mee dat je een kleurverschil zal kunnen zien.

Minder onderhoudswerk. Onderhoud aan klinkerwerk is minder dan aan bijvoorbeeld grind of dolomiet. Af en toe borstelen en sporadisch afspuiten volstaat. Sommige klinkersoorten zijn waterdoorlatend of waterpasserend

Gemakkelijk aan te leggen: ben je een handige Harry? Dan is een oprit in betonklinkers gemakkelijk zelf aan te leggen.

Zijn er ook nadelen van betonklinkers?

Het kan gebeuren dat na verloop van tijd je oprit verzakt of dat de klinkers verschuiven. Gelukkig is dit te voorkomen door enkele voorbereidende stappen te nemen voordat je de oprit aanlegt.

Als er gekozen wordt voor betonklinkers, kan het zijn dat er af en toe onderhoud nodig is. Vaak zijn deze klinkers echter al behandeld met een beschermende coating. Het is verstandig om vooraf te controleren of de klinkers al van deze beschermende laag zijn voorzien.

Geschikte betonklinkers voor de oprit

Betonklinkers zijn te verkrijgen in drie verschillende formaten: Waalformaat, dikformaat, vierekant, rechthoekig, Lingeformat. De stenen, van respectievelijk 6, 7 en 8 centimeter dik, kunnen zware belastingen door voertuigen aan.

Bij het kiezen van het type klinker voor een wegdek wordt niet alleen gekeken naar het gewicht van het voertuig. Ook de zijdelingse krachten die tijdens het manoeuvreren van het voertuig vrijkomen, spelen een belangrijke rol. Het is cruciaal dat de klinkers deze krachten kunnen weerstaan en op de juiste manier gelegd worden om verschuivingen te voorkomen.

Koop je betonklinkers bij Van De Velde

Twijfel je nog? Of wens je eerst een aantal betonklinkers te bezichtigen? We nodigen je graag uit in onze showtuin. Om een goede afweging te kunnen maken of men betonklinkers als materiaal kiest voor een oprit, zal ook de prijs meespelen.

De kosten zijn mede afhankelijk van de werkzaamheden die verricht moeten worden en het type klinker. Wanneer men meer hoeken of een patroon wil, zullen de kosten toenemen. Voor een vrijblijvende prijs op maat en een gepast advies verwijzen we je graag door naar onze medewerkers.

052 35 69 69