NL - FR

Klinkers

Promoties Van De Velde Beton

Klinkers worden toegepast bij opritten, pleinen, parkings, rijwegen en industrieterreinen, in mindere mate ook voor de aanleg van een terras. De variatie is gewaarborgd dankzij diverse kleuren en legverbanden.

Donkere kleuren genieten de voorkeur op plaatsen waar de wagen staat. Sporen van olie en/of banden zullen minder opvallen. Donkere klinkers zijn om dezelfde reden ook aan te raden onder vruchtenbomen.

Om een mooie nuancering te verkrijgen raden wij aan om de betonklinkers uit minstens 3 pakken te mengen en ze steeds verticaal te verwerken. Tevens raden wij aan om bij de aanvang van de werken de klinkers voor de totale oppervlakte aan te voeren.

Witte vlekken of kalkuitbloei worden door bepaalde klimatologische omstandigheden veroorzaakt. Kalkuitbloei gaat weg zoals het gekomen is. Neerslag en veelvuldig gebruik van de betonklinkers versnelt de verdwijning van dit fenomeen.

Voor het onderhoud van de betonklinker volstaat het om ze regelmatig af te borstelen en heel af en toe af te spuiten met een tuinslang. Reinigen met een hogedrukreiniger is af te raden omdat hierdoor het oppervlak poreuzer wordt waardoor vuil en groen sneller kunnen aanhechten. Een jaarlijkse jaar behandeling met Grovert zorgt voor een algen- en mosvrij oppervlak.